Natúr krumpli

2011-09-28

sponsored links

Úgy is fogalmazhatnék: a sorozat folytatódik, újabb egyszerû étel készítésének a leírásával, csakis a kedvenc olvasóimnak, a kezdõknek. Mert hiába tud készíteni bármelyik "fakanálbajnok" mindenféle furcsa, kimondhatatlan nevû ételt, ha nem tud elkészíteni egy egyszerû natúr krumpli köretet, fabatkát sem ér a tudománya. S mivel ezt annyira egyszerû készíteni, mégis könnyen elrontható, a leírás után kicsit kitérek arra, hogyan tanultam készíteni ezt a köretet.

Hozzávalók: 6-8 db nagy krumpli, só, ízlés szerint.

Elkészítése: A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd nagyobb kockára vágjuk. Annyi vízben, amennyi épp, hogy ellepné, kevés sóval fõni tesszük. A forrástól számítva 20 percig fõzzük, majd a levet leszûrjük és már tálalhatjuk is. Sültek, pörköltek mellé tálaljuk köretnek.

Tipp: Ha gazdagabb köretnek szánjuk, még forrón forgassuk át pici vajon és szórjuk meg petrezselyemzölddel.

Rapszodikus "körítés" a recepthez (nem kötelezõ elolvasni, de akkor nem tudod meg a lényeget!): Szóval, az úgy volt, hogy amikor édesanyám tanította nekem, hogyan kell a natúr krumpli köretet készíteni, néhány apróságra felhívta a figyelmet. Az egyik az, hogy hámozás elõtt mindig mossuk meg a krumpli, hogy ne maszatoljuk a sárt a frissen hámozott felületen. Mert ugye a krumpli földben terem, és jó esetben sáros a héja. Amelyiknek nem az, azt ne egyétek meg, mert mûtrágyával, laboratóriumi körülmények közepette gerjesztették gumóvá, és noha megtévesztésig hasonlít a krumplihoz, nem az, hanem egy óriási mûtrágya-bomba. A másik, amire felhívta a figyelmet, hogy ne áztassuk sokáig a vízben a krumplit, mert a java, vagyis a ...

Folytats a blogon ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/09/n...

sponsored links

Keres?s