Natúr csirkemell gombaszósszal és kuszkusszal
sponsored links
A minap ezt a finomságot tettem az asztala a családom elé. Na jó nekik rizzsel tálaltam, de mivel én fogyizok a kuszkusz jobb választásnak tûnt.
Csirkemellet felszeleteltem, sóztam és pár órára a hûtõbe így pihentettem. 25 dkg gombát erre a célra tartott köröm kefével megsikáltam, és feldaraboltam. Egy kisebb hagymát megtisztítottam és felkockáztam. kevés olajon üvegesre hevítettem, rá dobtam a gombát és át forrósítottam. 1 dl vízzel felöntöttem és kb 10 perc alatt megfõztem. 1 pohár (200 ml) tejszínbe csomó mentesen elkevertem 2 ek étkezési keményítõt (ha nincs liszttel is helyettesíthetõ) és a gombához csurgattam. Sûrûsödésig forraltam. Eközben 25 dkg szintén megsikált gombát kevés vajon megpároltam sóztam...
A húst kb 2-3 ek olajon teflon serpenyõben ...