Nature Cookta termékek - kókuszliszt, Xukor és Xukor Zéró, mandulaliszt
sponsored links
Sokszor álmodoztam arról, milyen jó lenne, ha nekem is felkínálnák a lehetõséget néhány termék kipróbálására. Hát minden álmom így váljon valóra, mert megkerestek a Nature Cookta termék forgalmazói, hogy próbáljam ki és tegyem közzé a véleményemet :). Gondoltam, ennél mi sem egyszerûbb, amúgy is nyitott vagyok az alternatív lisztekre, amúgy is használok xilitet én biztosan jól járok. Addig nem akartam közzé tenni a véleményemet, míg jónéhány dologban ki nem próbáltam a címben szereplõ termékeket.
A diétában, fogyókúrában való hasznosságáról ódákat zengenek a neten, így ezt most én nem írom le még egyszer, inkább arra fókuszálok, hogy milyennek a termékek a gyakorlatban.
Xukor - finom minõségû xilit, semmilyen mellékíze nem volt. Süteményekben ugyanúgy viselkedett mint a cukor, bár ez finomabb szemcséjû. A tojásfehérjét ugyanúgy fel lehet verni vele, mint cukorral, talán mintha kicsit kevesebb is kellene belõle, de ez lehet, azért van, mert én amúgy is kevéssé édesen szeretem a süteményeket. Gyakorlatilag amíg tartott nem tartottam itthon cukrot vagy porcukrot, még barnát sem, mindent ezzel édesítettem.
Nature Cookta mandulaliszt:
Ezzel a lisztel nagyon szerettem dolgozni. Lehet keverni gluténmentes lisztel, nagyon finom ízû sütiket eredményez. Mivel nem meghatározott annyira a mandula íz, sós ételekhez is lehet használni. Ez fogyott el a leghamarabb, valószínûleg rendszeres vásárlója leszek ennek a terméknek. És macaronként még ki se próbáltam.
Amiket eddig készítettem ezekkel a termékekkel:
Túrós "rétes" tepsiben készítve
Sült eper "lekvár" - még most sincs semmi baja, azóta a polcon áll
Sütés nélküli, amúgy laktózmentes torta
Mogyorós muffin
Mandulalisztes piskóta
Mandulalisztbe forgatott brokkoli sütõben sütve
Nature Cookta kókuszliszt
Ez a fajta liszt rostdús, sok folyadékot felvesz, ezért bármilyen süteményt készítünk belõle arra kell figyelni, hogy óvatosan adagoljuk. Volt, hogy olyan süteményt készítettem belõle, amit nem tudtam lefényképezni, pedig nagyon finom volt. Pl. ilyen volt a kókuszlisztes fánk.
Kókuszlisztes brownie - ez nagyon finom lett
Csokigolyók kókuszlisztes muffinból - ez volt az elsõ kísérlet, emiatt lett morzsálódós a muffin, túl sok folyadékot felszívott a kókuszliszt
Xukor Zéró - nagyon meg voltam elégedve vele. Ebbõl viszont jóval több kellett ugyanolyan édes íz eléréséhez, mint a Xukorból vagy amúgy cukorból, viszont 0 a kalóriaértéke, így nyugodt szívvel használtam. Ennek sem volt semmilyen mellékíze, a sütemények tökéletesek lettek vele.
Ezzel készült például:
A gluténmentes gofri
Az édes babkrém golyó
De az eperlekvár egyik adagját is ezzel készítettem és minden bûntudat nélkül falatozhattam.
Aki szeretne rendelni, megteheti a Biobolt oldalán és a forgalmazók 10% kedvezményt is adnak, amennyiben a rendelõ beírja a Margaretta12 kódot. Vegyétek és használjátok bátran, mert kiváló minõségû termékeket kaptok!
A diétában, fogyókúrában való hasznosságáról ódákat zengenek a neten, így ezt most én nem írom le még egyszer, inkább arra fókuszálok, hogy milyennek a termékek a gyakorlatban.
Xukor - finom minõségû xilit, semmilyen mellékíze nem volt. Süteményekben ugyanúgy viselkedett mint a cukor, bár ez finomabb szemcséjû. A tojásfehérjét ugyanúgy fel lehet verni vele, mint cukorral, talán mintha kicsit kevesebb is kellene belõle, de ez lehet, azért van, mert én amúgy is kevéssé édesen szeretem a süteményeket. Gyakorlatilag amíg tartott nem tartottam itthon cukrot vagy porcukrot, még barnát sem, mindent ezzel édesítettem.
Nature Cookta mandulaliszt:
Ezzel a lisztel nagyon szerettem dolgozni. Lehet keverni gluténmentes lisztel, nagyon finom ízû sütiket eredményez. Mivel nem meghatározott annyira a mandula íz, sós ételekhez is lehet használni. Ez fogyott el a leghamarabb, valószínûleg rendszeres vásárlója leszek ennek a terméknek. És macaronként még ki se próbáltam.
Amiket eddig készítettem ezekkel a termékekkel:
Túrós "rétes" tepsiben készítve
Sült eper "lekvár" - még most sincs semmi baja, azóta a polcon áll
Sütés nélküli, amúgy laktózmentes torta
Mogyorós muffin
Mandulalisztes piskóta
Mandulalisztbe forgatott brokkoli sütõben sütve
Nature Cookta kókuszliszt
Ez a fajta liszt rostdús, sok folyadékot felvesz, ezért bármilyen süteményt készítünk belõle arra kell figyelni, hogy óvatosan adagoljuk. Volt, hogy olyan süteményt készítettem belõle, amit nem tudtam lefényképezni, pedig nagyon finom volt. Pl. ilyen volt a kókuszlisztes fánk.
Kókuszlisztes brownie - ez nagyon finom lett
Csokigolyók kókuszlisztes muffinból - ez volt az elsõ kísérlet, emiatt lett morzsálódós a muffin, túl sok folyadékot felszívott a kókuszliszt
Xukor Zéró - nagyon meg voltam elégedve vele. Ebbõl viszont jóval több kellett ugyanolyan édes íz eléréséhez, mint a Xukorból vagy amúgy cukorból, viszont 0 a kalóriaértéke, így nyugodt szívvel használtam. Ennek sem volt semmilyen mellékíze, a sütemények tökéletesek lettek vele.
Ezzel készült például:
A gluténmentes gofri
Az édes babkrém golyó
De az eperlekvár egyik adagját is ezzel készítettem és minden bûntudat nélkül falatozhattam.
Aki szeretne rendelni, megteheti a Biobolt oldalán és a forgalmazók 10% kedvezményt is adnak, amennyiben a rendelõ beírja a Margaretta12 kódot. Vegyétek és használjátok bátran, mert kiváló minõségû termékeket kaptok!