Nat?r csirkemell g?r?g sal?t?val
sponsored links
Kedvencem a nat?r csirkemell ak?r sal?t?val vagy valamilyen k?rettel (p?rolt rizs, s?s burgonya...), mert egyszer? ?s viszonylag gyorsan elk?sz?thet?. Ez?ltal remek eb?d vagy vacsora a s?r? teend?kkel, munk?val teli h?tk?znapokon. B?r ?n a nat?r csirkemellet egy minim?lis ?zes?t?ssel k?sz?tem mindig, mert ?gy valami mennyei ?zt kapok, ?s olyan j? oml?s, szaftos marad a h?s. Mutatom is, hogyan k?sz?l n?lam...
Hozz?val?k:
1 eg?sz csirkemell (kb. 50 dkg)
s? ?zl?s szerint
?r?lt bors ?zl?s szerint
4 ev?kan?l olaj
3 dkg vaj
1 ?g rozmaring
1 nagyobb cikk fokhagyma
M?R K ? T S ? T E M ? N Y E S K ? N Y V E M IS MEGJELENT!
Megrendelheted saj?t webshopunkban (P?tty?s Otthon web?ruh?z) az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A g?r?g sal?ta receptet ide kattintva tal?lod.
- A megmosott, megt?r?lt csirkemellet 4 (nagyj?b?l egyenl?) szeletre v?gjuk. (Nem verj?k ki, vastag szeletre/darabra hagyjuk!) A h?sok mindk?t oldal?t s?zzuk, borsozzuk.
- Egy serpeny?ben felforr?s?tjuk az olajat, majd k?zepest?l kicsit er?sebb l?ngon kezdj?k el s?tni a h?sokat. S?t?s k?zben forgatjuk a h?st f?l vagy 1 percenk?nt - att?l f?gg?en, hogy mennyire s?l, pirul az alja. ?sszesen 8 percig s?tj?k ?gy forgatva. K?zben a s?t?t el?meleg?tj?k 150 fokra.
- Olajjal enyh?n kiken?nk egy kisebb tepsit, beletessz?k a csirkemell szeleteket/darabokat ?s 150 fokos l?gkever?ses s?t?ben s?tj?k 15 percig.
- A letelt 15 perc s?t?s ut?n kivessz?k a h?st a s?t?b?l. Az el?bbi serpeny?ben megolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaring ?gat ?s a megtiszt?tott/megmosott, ?sszez?zott fokhagym?t, ?sszekeverj?k. Beletessz?k a h?st (bele?ntj?k a tepsib?l az esetlegesen kis?lt h?slevet is), ?s ?gy s?tj?k, ?tforgatjuk, locsolgatjuk a h?st m?g 1-2 percig.
- A sal?t?val t?laljuk.
Miel?tt a s?t?be tettem...
J? ?tv?gyat!