Nasi
sponsored links
Nemrég nagy sláger volt a különbözõ fõzõs-sütõs csoportokban Limara fahéjas-cukros rúdjának a készítése. Egy darabig ellenálltam, de annyira ínycsiklandozóan nézett ki, hogy muszáj volt nekem is nekiállnom. Nem is bántam meg
Egyetlen ?bosszúság? ért csupán, pillanatokon belül elfogyott, és állhattam neki megint? Igaz, hogy ebbõl a receptbõl 12 darab készül, de a három gyerek és egy édesszájú felnõtt fél nap alatt befalta
Cukros-fahéjas rúd vaníliakrémmel
60 dkg liszt
1 nagy csipet só
3 ek cukor
1 tojás + 2 sárgája
3 dl tej
6 dkg vaj + 5 dkg a kenéshez (olvasztva)
3 dkg élesztõ
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
5 dkg vaj
2 ek cukor
Szórni:
5 ek cukor
1 ek fahéj
A krémhez a pudingport simára keverjük fél dl tejben. Feltesszük a maradékot fõni, belekeverjük a pudingporos tejet és a cukrot, állandóan kevergetve besûrítjük. Mikor kihûlt, kikeverjük az 5 dkg vajjal.
A langyos tejben elkeverünk 1 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
Egy tálba öntjük a lisztet, a maradék cukrot, tojást, sárgákat, a puha vajat és egy csipet sót. Végül hozzáöntjük az élesztõs tejet, összegyúrjuk. Langyos helyen, nedves konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán egyszer átgyúrjuk, 12 részre osztjuk. 10 cm széles, 25-30 cm hosszú darabokra nyújtjuk.
A képen látható módon pizza- vagy derelyevágóval bevágjuk, ráteszünk 2 ek vaníliakrémet. A széleit ráhajtjuk, feltekerjük, sütõpapíros tepsire tesszük.
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Mikor felmelegedett, betoljuk a tepsiket (az eredeti receptben még 40 percet kell keleszteni, de nekem elég volt 20). Kb. 20 perc alatt barnára sütjük.
Egy tálban összekeverjük a fahéjat a cukorral. Még forrón megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk-megforgatjuk a fahéjas cukorban, rácson kihûtjük.
Palacsinta ? szebben
Évike sütijei III.
A csirkemáj esete a szõlõvel
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Egyetlen ?bosszúság? ért csupán, pillanatokon belül elfogyott, és állhattam neki megint? Igaz, hogy ebbõl a receptbõl 12 darab készül, de a három gyerek és egy édesszájú felnõtt fél nap alatt befalta
Cukros-fahéjas rúd vaníliakrémmel
60 dkg liszt
1 nagy csipet só
3 ek cukor
1 tojás + 2 sárgája
3 dl tej
6 dkg vaj + 5 dkg a kenéshez (olvasztva)
3 dkg élesztõ
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
5 dkg vaj
2 ek cukor
Szórni:
5 ek cukor
1 ek fahéj
A krémhez a pudingport simára keverjük fél dl tejben. Feltesszük a maradékot fõni, belekeverjük a pudingporos tejet és a cukrot, állandóan kevergetve besûrítjük. Mikor kihûlt, kikeverjük az 5 dkg vajjal.
A langyos tejben elkeverünk 1 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
Egy tálba öntjük a lisztet, a maradék cukrot, tojást, sárgákat, a puha vajat és egy csipet sót. Végül hozzáöntjük az élesztõs tejet, összegyúrjuk. Langyos helyen, nedves konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán egyszer átgyúrjuk, 12 részre osztjuk. 10 cm széles, 25-30 cm hosszú darabokra nyújtjuk.
A képen látható módon pizza- vagy derelyevágóval bevágjuk, ráteszünk 2 ek vaníliakrémet. A széleit ráhajtjuk, feltekerjük, sütõpapíros tepsire tesszük.
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Mikor felmelegedett, betoljuk a tepsiket (az eredeti receptben még 40 percet kell keleszteni, de nekem elég volt 20). Kb. 20 perc alatt barnára sütjük.
Egy tálban összekeverjük a fahéjat a cukorral. Még forrón megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk-megforgatjuk a fahéjas cukorban, rácson kihûtjük.
Hasonló bejegyzések:
Palacsinta ? szebben
Évike sütijei III.
A csirkemáj esete a szõlõvel
Lelkiismeret-furdalás nélkül