Narancsos étcsokis cookie
sponsored links
Tavasszal végre délután is kiszabadulnak a kölkök az óvoda udvarára. Ettõl akkora a mámor, hogy az óvónõkkel simán átbeszéljük az éves terveinket, mire a gyerek elengedi a játékot, meg a kis barátnõket. Az egyik legaljasabb, legszánalmasabb, de annál eredményesebb módja elcsalni a gyereket az oviból az, ha sütök neki és el is viszem magammal. Motiváló az is, amikor belengetem, hogy otthon valami finomság várja, de a legjobb, amikor az orra elõtt húzom a nasi-dobozát. És bár pontosan tudja, mire megy ki a játék, imádom, hogy játszik velem. Vagy inkább nekem. De az is lehet, hogy értem?
Elõkészítés: 10 perc
Sütési idõ: 10-12 perc
Hozzávalók (25-30 db):
2 csésze tönkölybúza liszt (1/4 teljeskiõrlésû)
3/4 csésze finomítatlan nádcukor
fél csomag sütõpor
csipet só
1 tk. õrölt fahéj
fél csésze olaj (most finomítatlan repceolaj, de olívaolajjal is finom)
fél csésze víz
fél tábla étcsokolédé (tejmentes)
2 ek. kandírozott narancshéj felaprítva
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra, légkeverésen. A gáztepsit kibéleltem sütõpapírral.
Az elsõ öt hozzávalót (a száraz alapanyagokat) egy nagy keverõtálba tettem.
Az olajat egy kicsi keverõtálba öntöttem, hozzáadtam a vizet is. Elkevertem, majd a lisztes keverékhez adagoltam, amíg egy sûrû, homogén masszát kaptam. Hozzákevertem a felaprított étcsokoládét és a kandírozott narancshéjat.
Vizes kézzel nagyobb diónyi golyókat formáztam. A sütõpapírral bélelt tepsire tettem õket, 3-4 centire egymástól, és nedves kézzel kicsit lelapítottam a tetejüket. 10-11 percig sütöttem õket. Ekkor még lágy a tészta, de mire kihûl, kívül ropogós, belül mégis szaftos, puha marad.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Ötlet: Kristóf konyhája
Fûszeres cookie
Narancsos ? zöld kardamomos étcsokoládéhab
Narancsos ? fahéjas csigák
Narancsos túrógaluskák sós karamellel
Elõkészítés: 10 perc
Sütési idõ: 10-12 perc
Hozzávalók (25-30 db):
2 csésze tönkölybúza liszt (1/4 teljeskiõrlésû)
3/4 csésze finomítatlan nádcukor
fél csomag sütõpor
csipet só
1 tk. õrölt fahéj
fél csésze olaj (most finomítatlan repceolaj, de olívaolajjal is finom)
fél csésze víz
fél tábla étcsokolédé (tejmentes)
2 ek. kandírozott narancshéj felaprítva
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra, légkeverésen. A gáztepsit kibéleltem sütõpapírral.
Az elsõ öt hozzávalót (a száraz alapanyagokat) egy nagy keverõtálba tettem.
Az olajat egy kicsi keverõtálba öntöttem, hozzáadtam a vizet is. Elkevertem, majd a lisztes keverékhez adagoltam, amíg egy sûrû, homogén masszát kaptam. Hozzákevertem a felaprított étcsokoládét és a kandírozott narancshéjat.
Vizes kézzel nagyobb diónyi golyókat formáztam. A sütõpapírral bélelt tepsire tettem õket, 3-4 centire egymástól, és nedves kézzel kicsit lelapítottam a tetejüket. 10-11 percig sütöttem õket. Ekkor még lágy a tészta, de mire kihûl, kívül ropogós, belül mégis szaftos, puha marad.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Ötlet: Kristóf konyhája
Innen is szemezgethettek
Fûszeres cookie
Narancsos ? zöld kardamomos étcsokoládéhab
Narancsos ? fahéjas csigák
Narancsos túrógaluskák sós karamellel