Narancsos édesköménykrémleves
sponsored links
Ez egy elegáns, téli krémleves, amelyet a narancs és a sáfrány tesz kicsit ünnepi hangulatúvá, így akár karácsonyi menü részeként is el tudom képzelni. A leves önmagában is nagyon finom, igazán izgalmassá pedig a tálaláskor hozzáadott elemek teszik: az olívaolajban és narancslében marinált, nyers, ropogós, üde édekömény, az édeskömény zöldje (ha van, akkor adhatunk még hozzá pl. koriandert is), és a minden krémlevest magasabb szintre emelõ olívaolaj. Az ihletet a salzburgi Hangar 7 Ikarus étterem állandó konyhafõnökének, Roland Trettl-nek csodás könyvében talált recept adta, de ez ennek egy egyszerûsített változata. Édeskömény pedig már szinte minden piacon, ill. hipermarketben kapható (múltkor az Aldi-ban vettem gyönyörût 200Ft-ért/db).
Narancsos édesköménykrémleves
Hozzávalók (4 adag)
3+3 dkg vaj
3 szál újhagyma, felkarikázva
1 evõkanál nádcukor
1 narancs húsa, kifilézve
2 nagyobb gumó édeskömény, felkockázva
1 narancs leve
1,2 liter szárnyas-, vagy zöldségalaplé ...