Narancsos zselés kocka
sponsored links
Ez a recept 2011 októberében készült. Új idõk, új alapanyagok. Átformáltam AIP-os változatra is!
Hozzávalók:
- 20 dkg natúr gesztenye/AIP-ban 25 dkg földimandula tejkészítés maradéka
- Stevia vagy xukor ízlés szerint/AIP-ban 1 tk. méz
- Vanília por
- AIP-ban 2 ek. kókuszzsír, annyi földimandula liszt, hogy a massza nedvességét felszívja!
- Szárított gyümölcsök – pl. datolya apróra vágva, mazsola, aszalt szilva, vörös áfonya, aszalt alma stb./AIP-ban elhagyjuk!
- Magok – pl. hántolt mandula, dió, mogyoró stb. durvára vágva – elhagyható!/AIP-ban elhagyjuk
- 1 db nagyobb narancs
- 0,5 l víz + 1 kávéskanál agar-agar, vagy 0,5 l víz + 2 db zselatin (AIP) lap, vagy 2 zacskó tortazselé
Elkészítés:
- A gesztenyemasszát ízlés szerint ízesítsd édesítõvel, vaníliával, és keverj bele apróra vágott aszalványokat, továbbá durvára vágott magokat. AIP-ban a földimandula õrleményt keverd el mézzel, vaníliával, 2 ek. földimandula liszttel.
- A masszát jól dolgozd össze, majd egy fóliával kibélelt formába egyengesd el. Mindkét masszával ezt tedd!
- A narancsot vágd fel vékony lapokra, és rakd rá a gesztenyés/földimandulás alapra.
- A vízbõl és az agar-agar-ból, vagy a zselatinból készíts-fõzz (leírás a zselírozó készítményen található!) megfelelõ mértékû ízesítéssel zselatint, és amikor már langyosra kihûlt, öntsd rá a gesztenyés-narancsos/földimandulás alapra.
- Amikor megdermedt, akkor egy éles késsel vágd fel a süteményt tetszés szerinti formára.
- Finom üdítõ süti lesz a végeredmény!