Narancsos túrótorta
sponsored links
Mivel a férjemnek komoly diétát kell tartania, nem is sütöttem mostanában mást, mint neki megfelelõt, de most egészen beleszerelmesedtem Katalin túrótortájába. Újra és újra visszagörgettem a blogjában, míg végül szombaton el is készítettem. Nagyon ízlett a családnak. Mivel nem teljesen olyan, mint az övé, ezért közlöm a receptet is.
Hozzávalók:
-tészta
4 kis tojás
3 ek cukor
3 ek liszt+ 1 mokkáskanál sütõpor
egy fél citrom és egy negyed narancs reszelt héja
-krém
40 dkg túró
2 dl házi joghurt
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 dl Hulala 2/3-a felverve
2 narancs húsa felkockázva
a maradék reszelt citrushéj
1 csomag zselatin
2 dl frissen facsart narancslé
A pudingot végül is nem használtam fel.
A hozzávalók egy része |
A piskótához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgáját, a citrushéjakat, majd leállítjuk a gépet, és óvatosan belekeverjük a szitált sütõporos lisztet. 18 cm-es csatos tortaformában 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Aztán nézünk egy nagyot, mert akkora lesz, hogy ketté is vághatjuk. Pedig kicsik voltak a tojások, azért számoltuk háromnak. Viszont házi, úgy látszik jobban verõdik.
Ha már ketté vághatjuk, akkor ketté is vágjuk. A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a többi anyagot kivéve a narancslét és a zselatint, melyeket oldódásig összekeverünk, forralásig melegítünk, kicsit hûtjük, és hozzáadjuk a krémhez.
A piskótát visszahelyezzük a formába, megtöltjük a krémmel, ami kitölti az egészet, és még marad is. Ebbõl lesz, habbal díszítve a bal oldalon látható krémpohár. Ráhelyezzük a másik lapot, és ráöntünk egy kevés krémet. Dermedésig hideg helyen tartjuk.