Narancsos tiramisu

2018-01-28

sponsored links

Hétvégén vendégeink voltak, ahol fel volt adva lecke, ugyanis a házaspár nõi tagja több mindenre is érzékeny, de én ettõl nem rettentem meg. Szerettem volna már régóta elkészíteni ezt a narancsos tiramisu receptet, ami a Lidl oldaláról származik, gondoltam itt a remek alkalom, de kicsit alakítanom kellett rajta: porcukor helyett eritritet használtam, és mivel a babapiskóta gluténtartalmú én a mûveletet egy gluténmentes babapiskóta sütéssel kezdtem.


Babapiskóta
Hozzávalók:
3 tojás
12 ek. rizsliszt
7 ek. eritrit
1 tk. vanília aroma
1 tk. sütõpor

Elkészítési idõ 25 perc
Sütési hõfok: 180°

A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom az eritritet és a vaníliát amivel tovább verem. Jönnek bele egyenként a tojások sárgái, amit még szintén habverõvel keverek bele a masszába, és végül a sütõporos lisztet már csak fakanállal, vagy keverõlapáttal óvatosan beleforgatom, hogy a hab ne törjön meg.
Sütõpapírral bélelt tepsire habzsákból rudakat nyomok, vagy kanállal "szaggatom". Az eredeti recept szerint ebbõl 30 db kijön, nekem csak fele ennyi sikerült bár tény, hogy ezek kissé nagyobb darabok lettek, de utána úgyis tördelnem kellett így teljesen mindegy volt. Elõmelegített sütõben 15 percig sütöm.


Tiramisu
Hozzávalók:
3 narancs
6 dkg porcukor (nálam eritrit)
2 tojás 
25 dkg mascarpone
1 cs. babapiskóta (nálam a fentiekben leírt)
tetejére pirított mandula vagy dió

Elkészítési idõ: 30 perc


A narancsokat alaposan megmosom, majd zöldséghámozóval vékonyan lehúzom a héjukat, és ezt apró kockákra vágom. Az eritrit felét, a narancsok kifacsart levét és 1 dl vizet felforralok és sziruppá fõzöm, majd belekeverem a felaprított narancshéjat is.
A tojások sárgáját habosra keverem az eritrit másik felével, hozzáadok 2 ek. narancsszirupot, majd vízgõz fölött besûrítem. Amikor kész leveszem a tûzrõl és óvatosan elkeverem a szobahõmérsékletû mascarponéval, valamint a tojások felvert fehérjével (én ezutóbbit kihagytam).
Egyszemélyes tálkák, fagyikelyhek aljába tördelek egy réteg piskótát, amit meglocsolok a narancssziruppal, jön rá egy adag krém, majd megint piskóta, amit meglocsolok és még egy réteg krém, végül a tetejét megszórom kevés narancshéjjal és pirított mandulával vagy dióval és legalább 4 órára a hûtõbe teszem, hogy összeérjen a desszert.




Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2018/01/na...

sponsored links

Keres?s