Narancsos tejberizs
sponsored links
Hozzávalók: A karamellizált narancshoz: 3 narancs, 10 dkg cukor, 5 dl víz, 2 dl méz. A tejberizshez: 16 dkg rizs, 10 dkg cukor, 2,5 dl tej, 2 dl víz, 1,5 dl tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só.
Elkészítése: Elõször a narancsokat készítjük el: a nagyon jól megmosott narancsokat héjastól vékony szeletekre-, majd mindegyik szeletet még 4-be vágjuk. Az így elõkészített narancs szeleteket annyi vízben, amennyi ellepi, 5 perc alatt átlátszóra fõzzük, majd egy kanállal óvatosan kivesszük a vízbõl. Ezután felforraljuk az 5 dl vizet a cukorral és a mézzel, folytonosan kavargatjuk, míg a cukor elolvad, ekkor tesszük bele az elõfõzött narancsot és egy akkora méretû sütõpapírt teszünk közvetlenül a narancsra, amekkora éppen elfedi. Így akadályozzuk meg abban, hogy a narancs feljöjjön a víz tetejére és ne ...