Narancsos-sütõtökös bejgli & freestyle tsai
sponsored links
A mi családunk nem kimondottan bejglista, egyik vonalon sem volt igazán nagy hagyomány a bejglisütés, talán ezért sem voltam érte soha különösebben lelkes. Általában két problémám van vele: 1. száraz, fullasztó 2. monoton az íze, nincs benne semmi izgalom. Leggyakrabban a fûszer és a sok-sok citrom-, vagy narancshéj hiányát tudom leginkább megfogalmazni. Eszem ágában nem volt bejgli receptet közzétenni, pláne nem egy újabb "tökéletes bejgli receptet". Aztán meghívtak a fiúk a Class FM reggeli show-jába beszélgetni, ahol többek között "bizarr", lehetõleg zöldséges bejglit is kértek. Így született meg elsõként a narancsos-sütõtökös csokoládés változat, amelyet elõször tavaly a Budapest Büfé-nél kóstoltam, viszont teljesen a magam ízlésére formáltam. Leginkább rengeteg narancssal, narancshéjjal, és kandírozott narancshéjjal. Olyan óriási sikert aratott, hogy rengetegen kérték a receptjét, így elkészítettem még egyszer, hogy meg tudjam írni a pontos receptet. Ha pedig már nekiálltam, akkor szabadjára eresztettem a fantáziámat, és három másik tölteléket is kipróbáltam, mind pikáns, fûszeres és izgalmas, és nekem mind elfér a hagyományos változatok mellett.
A tészta receptjéért pedig örök hálával tartozom a legjobb barátnõm férjének, Zolinak, aki nagyvonalúan megengedte, hogy ország-világ számára közzétegyem az Anyukája féltve õrzött, családi bejgli receptjét, A tészta hajszálvékony és puha, szinte alig van (ha valakinek túl sok a töltelék, akkor tegyen bele kicsit kevesebbet, ill. hagyja a tésztát picit vastagabbra.) Íme:
Tészta receptje:
Kaminagyi-féle bejgli (köszönet Zolinak)
Hozzávalók (4 rúd, rudanként kb. 20-24 szelet)
1dl langyos tej ...