Narancsos sárgarépa krémleves
sponsored links
Ildinyónál találtam a receptet, ezúton is köszönöm!
Hozzávalók:
kb. 80 dkg sárgarépa (pucoltan mérve)
2 evõkanál méz
2 evõkanál balzsamecet
1 fej hagyma
2 nagyobb narancs
2-3 dl tejszín
1 liter húsleves
2 evõkanál vaj
Hozzávalók:
kb. 80 dkg sárgarépa (pucoltan mérve)
2 evõkanál méz
2 evõkanál balzsamecet
1 fej hagyma
2 nagyobb narancs
2-3 dl tejszín
1 liter húsleves
2 evõkanál vaj
A sütõt melegítsük elõ 190 fokra és egy nagy tepsit béleljünk ki alufóliával. A megtisztított sárgarépát vágjuk fel hosszában kb. fél mm vastag szeletekre, locsoljuk meg kevés olajjal, a mézzel, balzsamecettel és sózzuk is kissé. Keverjük össze, majd terítsük szét a tepsiben és süssük bõ fél órát, vagy amíg látjuk, hogy kissé megkaramellizálódik. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, majd kevés olajon pároljuk meg kissé. Közben a narancs héját vágjuk le, a húsát daraboljuk fel. Az elkészült sárgarépát adjuk a hagymához a narancshússal együtt, pároljuk pár percig majd öntsük fel 1 liter levessel és forraljuk kb. 5-10 percig. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel újra, majd turmixoljuk simára egy botmixer segítségével. Kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockákat is.