Narancsos sertés mandulával
sponsored links
Húsos egytálétel gyümölccsel, édes és savanyú a mandula pedig nagyon feldobja.
Hozzávalók:
egy kiló sertéshús kockára vágva
3 nagy narancs
1 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek bombay masala fûszerkeverék
egy fél citrom
2 ek méz
Himalája só, bors,
5 dkg mandula
Elkészítés:
a sertéshús kockákat besózzuk borsozzuk és kókuszzsíron átsütjük. A hosszúkás szálakra vágott hagymát és a lereszelt répát a 3 narancs levével és lereszelt héjával elkeverjük, majd hozzáadjuk a fûszerkeveréket is. Fedõ alatt fõzzük legalább 50 percet, idõ közben 1-2 db vizet adjunk hozzá. Ha a hús megpuhult akkor adjuk hozzá a mézet és a fél citrom levét és kicsit sózzunk utána. Pár percet még fõzzük, majd tálaláskor megszórjuk a mandulával.
Hozzávalók:
egy kiló sertéshús kockára vágva
3 nagy narancs
1 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek bombay masala fûszerkeverék
egy fél citrom
2 ek méz
Himalája só, bors,
5 dkg mandula
Elkészítés:
a sertéshús kockákat besózzuk borsozzuk és kókuszzsíron átsütjük. A hosszúkás szálakra vágott hagymát és a lereszelt répát a 3 narancs levével és lereszelt héjával elkeverjük, majd hozzáadjuk a fûszerkeveréket is. Fedõ alatt fõzzük legalább 50 percet, idõ közben 1-2 db vizet adjunk hozzá. Ha a hús megpuhult akkor adjuk hozzá a mézet és a fél citrom levét és kicsit sózzunk utána. Pár percet még fõzzük, majd tálaláskor megszórjuk a mandulával.