Narancsos sajttorta, sablé keksz és felfújt
sponsored links
...bonbon nélkül. ;) Igen 3:1-ben...tessék végigolvasni. :) A blog leghosszabb bejegyzése...még nekem is nehezemre esett megírni. :) A vége végülis jó. :)
Azért szomorúan veszem tudomásul, hogy azok a "gasztrobloggerek", akik már elkészítették ezt a Michel Roux féle narancsos sajttortát - ami amúgy tényleg finom - egy szóval nem említették, hogy bizony a krémbõl kb dupla adag mennyiség lesz. Hát ha ezen az aprócska negatív kritikán múlik, akkor nem kapok többé "ajándék" könyvet. De mint tudjuk õszinteségbõl jeles, és bizony aki erre jár legalább nem fogja szidni Anyukámat, miközben elkészíti a receptet. Mert azért érdemes ám elkészíteni, tényleg finom.
Annak nagyon örültem, hogy Mandy is elgondolkozott a "friss sajt" fogalmán...ami ugye nem trappista. ;)
No tehát durva fordítási hibák vannak a receptben. Ha ezt korrigáljuk, valamint ha a sokéves konyhai tapasztalat szerint készítenénk és nem szórul-szóra a könyv alapján, és elõbb körbenézelõdünk a neten (külföldi oldalakon, mert a magyaron ugye nem leszünk okosabbak), akkor a 20 cm-s formához enyhe matekozás után, nem 1 kg-s tölteléket készítenénk, hanem a felét. Vagy alapból a tésztát egy kb. 28 cm-s formába tennénk és akkor már jó a töltelék mennyisége is.
De ugye nem így teszünk, hanem bízunk a könyvben és elkészítjük a 20 cm-s formában a tésztát...a maradék tésztából úgy gondoljuk csinálunk sablée kekszeket (linzert) lesz is belõle kb. 15 db (na ez viszont nagyon ütõs!) és a krém elkészítése közben szembesülünk, hogy ez bizony sok lesz, akkor elõvesszük a szuflé formát és a kimaradt krémbõl készítünk 4 db felfújtat. Na ezért 3:1-ben ez a recept.
Máskor maradok önmagam és körbejárom jobban a témát...
Még egy apróság: igaz a sablée tészta se ...
De ugye nem így teszünk, hanem bízunk a könyvben és elkészítjük a 20 cm-s formában a tésztát...a maradék tésztából úgy gondoljuk csinálunk sablée kekszeket (linzert) lesz is belõle kb. 15 db (na ez viszont nagyon ütõs!) és a krém elkészítése közben szembesülünk, hogy ez bizony sok lesz, akkor elõvesszük a szuflé formát és a kimaradt krémbõl készítünk 4 db felfújtat. Na ezért 3:1-ben ez a recept.
Máskor maradok önmagam és körbejárom jobban a témát...
Még egy apróság: igaz a sablée tészta se ...