Narancsos s?t?t?k kr?mleves karamelliz?lt t?kmagbet?ttel

2023-11-22

sponsored links

Mint tudni, az ?sz ?s a t?l a s?t?t?k igazi f?szezonja. Ilyenkor a kerek, vagy a hossz?k?s, a s?rga, vagy a v?r?s... szinte minden fajt?ja, form?ja fellelhet? a piacokon. Mi nagyon szeretj?k, sokf?lek?ppen k?sz?tem. Miut?n kellemes text?r?j?, finom ?des ?z?, ez?rt ilyenkor f?leg levesnek, gyakran valami m?s ?zzel kombin?lva, ker?l az asztalra. A csilis, karamelliz?lt t?kmagbet?t telital?latnak bizonyult. M?sf?le kr?mleveshez, sal?t?hoz is ragyog?an felhaszn?lhat?.
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
4 ek ol?vaolaj
1 nagyobb, vagy 2 kisebb v?r?shagyma (megpucolva, vastagabb szeletekre v?gva)
60 dkg s?t?t?k (megpucolva, kimagozva, a h?sa kb. 2 cm-es kock?kra szeletelve)
1,2 l z?lds?g alapl?
1 ek harissa paszta
(kattint?s a sz?ra, ?s m?ris el?rhet?, ahol m?r k?sz?tettem magam, de k?szen is kaphat?)
1/4 tk s?fr?nysz?l
1 bio narancs (h?ja lereszelve, leve kinyomva)
1,5 dkg creme fraiche (
tejf?l ?s tejsz?n egyenl? m?rt?k? ar?nyban t?rt?n? elkever?s?vel helyettes?thetj?k)
s?, bors
t?lal?shoz korianderlev?l
pir?tott t?kmaghoz:
10 dkg t?kmag

2 ek juharszirup (?n 1 ek juharszirup+1 ek m?z)
174 tk csilipehely
A s?t?t 180 fokra (l?gkever?ses funkci?) el?meleg?tettem.
A pir?tott t?kmaghoz az ?sszes hozz?val?t 1/4 tk s?val egy t?lk?ban ?sszekevertem, majd egy s?t?pap?rral kib?lelt tepsire sim?tottam ?s a kb. 15 percig s?t?ttem a s?t? k?z?ps? s?n?n.
Kivettem, h?lni hagytam. (Ha valaki ?gy szereti, lehet durv?ra ?sszev?gni.)
A s?t? h?m?rs?klet?t 220 fokra vettem. (M?g mindig l?gkever?sesen.)
Egy nagyobb t?lban a t?k?t, hagym?t, olajat 3/4 tk s?val ?s egy nagyobb csipet borssal alaposan ?sszekevertem, ?s egy s?t?pap?rral b?lelt tepsibe tettem, elsim?tottam, hogy a darabok ne fedj?k egym?st.
F?li?val letakartam, majd kb. 20 percig s?t?ttem a s?t?ben. (F?lid?ben levettem r?la a f?li?t. ?rdemes a s?t?s v?g?n vill?val belesz?rni, puha-e a t?k, vagy m?g s?lnie kell.)
A alaplevet a hariss?val, s?fr?nnyal, narancsh?jjal,-l?vel, s?val, borssal egy nagyobb faz?kba ?nt?ttem. Forral?sig hev?tettem, majd a tepsiben a megs?lt t?k?t, hagym?t, olajat ?vatosan hozz?adtam. ?tkevertem ?s k?zepes l?ngon kb. 5 percig f?ztem.
Hozz?adtam a creme fraiche-t ?s sim?ra p?r?s?tettem.
T?lal?skor a karamelliz?lt t?kmaggal ?s friss korianderlev?llel k?n?ltam.
Nagy sikere volt!


Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2023/11...

sponsored links

Keres?s