Narancsos répa-pasztinák krémleves zsázsacsírával
sponsored links
Ismét egy krémleves. Fél óra alatt elkészül, finom, gyönyûrû üde színe van, egészséges, és a kislányom is szerette - tehát tökéletes ebéd (az már más kérdés, hogy õ minden kérmlevesbe frissen reszelt keménysajtot - általában Grana Padanot - akar, az õ verzióját nem kóstoltam meg, szerintem én jártam jobban a zsázsával, de hát váljék egészségére, ezen aztán igazán nem fogunk összeveszni, lényeg, hogy megevett egy tányérnyi levest:)). A zsázsa úgy került a levesre, hogy életemben elõször kipróbáltam a csíráztatást (kaptam nemrég egy csíráztatótálat), zsázsamagot vettem hozzá, és túl jól sikerült, csíra helyett mára egy csomó kis zöld levél volt a tálban, alul meg kilógtak a kis gyökerek. Mindenesetre én mindenestül rászórtam a levesre, gyökerestül-levelestül, és a zsázsa enyhén csípõs, friss íze nagyon jól illett az édeskés krémleveshez. Aki teheti, használjon bio zöldséget a leveshez, a bio nem csak egészségesebb (nem tartalmaz vegyszermaradványokat, magasabb a vitamin- és ásványianyag-tartalma), hanem sokkal finomabb is!
Hozzávalók (4 adag):
1 pasztinák, 4 répa, 1 nagyobb krumpli, 3 narancs, 1,5 dl ...