Narancsos rizsfelfújt-torta
sponsored links
Gyerekkorom kedvence a rizskók. Emlékszem, mennyire elcsodálkoztam, amikor elõször láttam, hogy a helyesírás így néz ki: rizskoch. Na de ne menjünk most bele a nyelvi dolgokba! :) Szóval nagy kedvenc, és Anya elég sûrûn készítette. Aztán ez is feledésbe merült, mint oly sok más étel, amit fiatal koromban ettünk. Annyira megkívántam ezt az egyszerû, de nagyszerû édességet, hogy másnap neki is álltam elkészíteni, annál is inkább, mert még sosem sütöttem. Az ízesítés ötletét a maradék narancs adta.
A leírás Fahéj barátnõmtõl származik, akinek a receptjeiben vakon megbízom még akkor is, ha aztán kicsit mégis variálok az arányokkal. Most sem csalatkoztam - a rizskók állaga tökéletes lett. Az ízével is nagyon meg voltunk elégedve.
A rizst nem muszáj átöblíteni fõzés elõtt, akkor krémesebb lesz, de én jobban szeretem úgy, hogy érzem a fogam alatt a rizsszemeket.
Hozzávalók 24 cm-es piteformához:
30 dkg rizs
4 dl víz
csipet só
4,5 dl tej
3 nagyobb tojás ...