Narancsos pácban érlelt grillcsirke
sponsored links
A Bernitõl kapott csomagból választottam pácot a mai vacsorához.
Eredetileg sütõzacskó is volt mellékelve a fûszerkeverékhez, de azt nem használtam fel, egyszerûen alumínium grillezõtálcán sütöttem meg a csirkedarabokat a sütõben nagy felületû infra grill alatt. A múltkori grillezés óta nagyon tetszik ez a sütési mód, tegnap még Apa is úgy nyilatkozott, hogy az így sütött csirke sokkal finomabb a hagyományosan sütöttnél.
A fûszerkeverék tartalmát nagyjából sikerült lefordítanom: só, hagyma, cukor, paprika, curry, fokhagyma, fehér mustármag, feketebors, oragano, kardamom, zeller, petrezselyem, gyömbér.
Persze a felsorolás nem teljes, mert volt olyan, amit a fordító nem tudott értelmezni, ezért az eredeti listát is mellékelem, hátha érdekel valakit.
A páchoz kicsavartam még két nagy narancs levét, tettem még hozzá kevés chili port, fokhagyma ...