Narancsos- mézes- gyömbéres csirkecomb
sponsored links
Találtam a fagyasztóban két darab csirkecombot, volt két már jobb napokat is megélt narancsom, így kerestem hozzájuk egy receptet. Nem kellet sokáig keresgélnem ez a recept rögtön megtetszett. :) Eredeti recept a linken, nálam így készült:
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 2 db. közepes narancs
- 5 dkg. vaj
- 1 ek. méz
- 1/2 kk. õrölt gyömbér
- só
- kevés víz
- 1 ek. szójaszósz.
Elkészítés:
Az alaposan megmosott narancsok lereszelt héját összekeverjük a gyömbérrel, majd a csirkecombokat alaposan bedörzsöljük sóval és a gyömbéres narancshéjjal.
Legalább 2 órán át pihentetjük a hûtõben.
Egy magasabb peremû sütõtepsit/ jénait kivajazunk, és elrendezzük benne a combokat bõrükkel felfelé.
A maradék vajat felolvasztjuk, és a 3 narancs levével meg a szójaszósszal összekeverjük.
Ennek az öntetnek kicsivel több, mint a felével meglocsolgatjuk a húst, a tepsit alufóliával lefedjük, és mehet is a 200 C fokos sütõbe olyan 35-40 percre.
Ha szépen megpuhultak a combok, levesszük az alufóliát, majd a pecsenyelé nagy részét (nem az összeset) kiöntjük alóluk egy kisebb lábasba.
A fel nem használt narancsos-vajas keverékbe belekeverjük a mézet, és ezzel ismét meglocsolgatjuk a combokat.
Mehetnek vissza a sütõbe, de most már az alufólia nélkül, és addig sütjük, míg szép aranyló színûre pirulnak. Idõnként csak jót tesz neki, ha meglocsolgatjuk egy kanállal.
Amíg pirul a csirkénk, addig a leöntött pecsenyelevet addig forraljuk, míg szépen besûrûsödik, ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst tálalásnál.
Köretként pedig vajas burgonyát, krumplipürét, vagy sült krumplit adhatunk.
Jó étvágyat! :)