Narancsos márványkalács
sponsored links
Ha egyszerûen kellene jellemeznem, azt mondanám Isteni! :)
Egy jó sûrû tészta-valamivel lágyabb, mint a banánkenyéré-, még is olyan omlós, mikor elkészül..Hmmm, na meg az a narancs illat és íz! :)
Hozzávalók:
20 dkg liszt
18 dkg margarin
18 dkg kristálycukor
3 tojás
1 tk. sütõpor
1 narancs reszelt héja
kb. 4 ek. narancs likõr, ha nincs likõr az aroma is megfelel
( Én vérnarancs aromát használtam és abból egy negyed üvegcsényi került bele, persze növelhetõ az adag vagy narancs lével is kiegészíthetõ, esetleg pótolható a hiányzó folyadék)
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütõport.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot,
a tojásokat, a narancshéjat és a likõrt, aromát vagy narancs levet.
Gépi habverõvel simára keverjük, majd kikent, lisztezett õzgerincformába öntjük a massza felét.
Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besûrítjük.
A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük.
A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.
Elõmelegített sütõben, 175-180 C °-on, tûpróbáig sütjük.
(Vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tûre a próbán!)
Miután kivettük a sütõbõl, egy kevés hûlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen meghûlni.
Tálalási javaslat:
porcukorral bõségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom! ;)