Narancsos márványkalács
sponsored links
A narancs és a csokoládé az egyik kedvenc ízkombinációm, mert valóban nagyon jól kiegészítik egymást. Átható narancsillat és hihetetlenül puha, omlós, szaftos állagú tészta jellemzi ezt a régimódi süteményt. A két különbözõ, egymástól elütõ színû, márványos mintázatú édesség ötlete a XIX. századi Németországból származik, amely aztán a német bevándorlók által jutott el Amerikába. Igazából sok újdonság nincs a receptben, egy egyszerû kevert sütemény, amelyben a minõségi csokoládé teltséget, az alkohol pedig lágyságot kölcsönöz a textúrájának. Karácsony reggelére ajánlom egy forró habos kakaó kíséretében, de azt hiszem nem is kell különösebb ünnepi alkalom az elkészítéséhez, mert szürke hétköznapokon is az íz, az illat és a látvány mindjárt jobb kedvre képes deríteni az embert.
Narancsos márványkalács
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 17,5 dkg vaj vagy margarin
- 17,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 közepes tojás ...