Narancsos-mángoldos zöldturmix gyömbérrel
sponsored links
Most csak egyszerûen megosztok egy idézetet A nyers étel csodája címû könyvbõl, amely részletesen foglalkozik a zöld turmixokkal. A két K betûs asszonynak :) Klárának és Katinak köszönöm a finom mángoldot, amit nem is egy alkalommal kaptam tõlük. Nagggyon finom volt a sok zsenge zöld levél. Jöjjön akkor az ígért idézet: ?A mindössze egy hónapig tartó, rendszeres zöldturmix-fogyasztás hatására a roseburgi kísérletben résztvevõk a következõ javulásokról számoltak be: megnövekedett energiaszint, a nyomott hangulat és az olykor jelentkezõ öngyilkossági gondolatok eltûnése, stabilabb vércukorszint, lazább széklet, könnyebb és gyakoribb székletürítés, az álmatlanság elmúlása, asztmás rohamok teljes elmaradása, a korábban rendszeresen jelentkezõ premenstruációs szindróma tüneteinek eltûnése, jobb nemi élet, bõrtisztulás és még sok egyéb. A fogyni akarók zöme 2,5 ? 5 kilót leadott, a hízni óhajtók 0,5-1 kilót szedtek magukra.? (Részlet Victoria Boutenko: A nyers étel csodája címû könyvbõl - II. rész: Életet adó zöldek - 215.old.)
A recept:
Hozzávalók:
- 1 csomag friss mángold
- 1 alma
- 1/2 citrom
- 1 narancs
- 0,5-1 cm gyömbér megpucolva, lapokra vágva
- 2-3 dl víz (ásványvíz vagy tisztított víz)
Elkészítés:
A megmosott mángoldot és almát a turmixgép poharába tesszük. A citromot és a narancsot meghámozzuk, szintén a pohárba tesszük - kicsit feldarabolva. Hozzáadjuk a gyömbér majd vizet öntünk rá és addig turmixoljuk, míg szép zöld levet nem kapunk. (Vastagbél panaszok esetén szûrõn átpasszírozást ajánlok.)