Narancsos-mogyorós torta mascarponekrémmel
sponsored links
Az utóbbi idõben többször elkaptam egy-egy jó mûsort a Tv Paprikán, és a látott ötleteket én is gyakorlatba ültettem. Ilyen volt a Tom Kerridge által készített karácsonyi narancsos torta is, ami nagyon megtetszett különlegessége miatt. De végül másképp alakult a receptem, mert nem volt elég mandulám hozzá, ezért sótlan mogyorót is használtam - nagyobb arányban, mint mandulát, és mivel nem mertem az összes narancsot héjastól beletenni (ami azt hiszem, nagyon jó döntés volt), hígabb lett a masszám is, és kevesebb tojás kellett bele. A fûszeres narancs a tetejére is az én ötletem volt, és hogy nehogy túl száraz legyen, kevés mascarponés krémet is csináltam mellé. Nagyon finom, különleges, glutén- és cukormentes torta lett a végeredmény, amit szerintem fogok még készíteni, esetleg más citrusfélével, illetve krémmel is.
Narancsos-mogyorós torta mascarponekrémmel
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához: 4 narancs, 15 dkg fruktóz, 17 dkg pörkölt, sótlan mogyoró, 13 dkg nyers mandula ...