Narancsos mascarponekrém.
sponsored links
Húsvétkor a nagy sonkaevészet után én már semmiképpen nem vágyakozom, még valami tömény krémes süteményre. Így aztán a karácsonyi elõtti nagy sütkérezéssel ellentétben ilyenkor csakis kizárólag sós ropogtatni valót, az elmaradhatatlan kalácsot, és tiramisut vagyok hajlandó készíteni. Vagyis idén kicsit bõvítem a kínálatot, és még felkerül a listára ez a finom-krémes-habos, és fõként narancsos pohárkrém is. Az ötletet egy újságból lestem el, vagyis ott citrommal készült, én lecseréltem narancsra. Az eredeti receptben nyers tojássárgával volt kikeverve a krém, melyet én mindenképpen kihagytam volna, még ha a tojás ára nem lenne csillagászati is, és inkább keményre vert tejszínhabbal pótoltam. Így aztán már egyáltalán nem hasonlít az újságban látott recepthez, viszont nagyon-nagyon finom. Nem mellesleg pedig igen gyorsan elkészíthetõ desszert, melynek egyszerûen nem lehet ellenállni.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2-3 dl Hulala (v. habtejszín)
4 db narancs ...