Narancsos-mandulás golyó / Orange-almond biscuit balls
sponsored links
Vendégvárásra tökéletes kombó bármilyen kekszgolyó és egy blondie. Össz-vissz félóra alatt megvan a 2 süti, amíg a blondie sül, addig meggörgetjük a golyókat és a végeredmény is látványos lesz. A narancs-mandula ízvilág a legutóbbi linzernél remekül vizsgázott, most átültettem golyó-alakba, mit ne mondjak, így is.
Hozzávalók:
15-20 golyóhoz
150 gr darált keksz
50 gr darált mandula
1 narancs reszelt héja
100-110 gr cukrozott, sûrített tej
A hempergetéshez:
darált mandula
Elkészítés:
1. A darált kekszet, a mandulát és a narancshéjat annyi sûrített tejjel összegyúrjuk, hogy kissé ragacsos, de formázható masszát kapjunk.
2. Kis golyókat formálunk a masszából és darált mandulában meghempergetjük õket.
In English:
As you may know, cookie balls are my favourites. They are super-easy and super-quick to make and basically you can use anything to make a good cookieball. Leftover sponges, overbaked brownies, dried pastries or just simply any kind of packed biscuits ( digestive, oat, Oreo).This is my actual favourite here.
Ingredients:
makes 15-20 balls
150g digestive biscuits, finely ground
50g ground almonds
grated zest of 1 orange
100-110ml sweetened, condensed milk
For coating:
ground almonds
Method:
1. Mix ground biscuits, ground almonds and orange zest with as much condensed milk as you need to get a sticky bit firm paste.
2. Shape into little balls ( 15-20g each) and roll them into ground almonds.