Narancsos-mandulás bonbon
sponsored links
Túl sok újdonságot nem tervezek idén Karácsonykor, néhány jól bevált aprósütit sütök csak, de azért néhány újdonságot mutatok. Itt a december, úgyhogy hivatalosan el is kezdhetjük a karácsonyi receptek megosztását.
Ezt a bonbont Brigi trüffeles szaloncukrai ihlették, isteni finomak, akár így golyó formában, akár szaloncukor formában készítjük. Egy csini kis dobozban tökéletes gasztroajándék barátnõknek, kolleganõknek.
Hozzávalók:
10 db golyóhoz
50 gr fehércsoki
50 gr darált mandula
2 tk. házi narancslekvár
8 gr vaj
kb. 100 gr étcsoki
3-4 kocka fehércsoki
Elkészítés:
1. A fehércsokit a vajjal mikróban vagy vízgõz felett összeolvasztjuk, hozzákeverjük a narancslekvárt és a darált mandulát. Alaposan eldolgozzuk és egy éjszakára hûtõbe tesszük.
2. Másnap egyforma golyókat készítünk a masszából, én 15 gr-osra készítettem õket, ha szaloncukor formában csináljuk, akkor lehet kisebb, 10-11 gr-os.
3. A bevonáshoz az étcsokoládét temperáljuk, ennek többféle módja van, szakszerû leírást Praliné Zsuzsinál olvashattok, kis mennyiséghez, otthoni használatra nem kell ragaszkodni a márványlaphoz, az oltós módszer is megfelel.
4. A temperált csokiban kimártott golyókat sütõpapíros lemezre tesszük, míg megköt a csoki, majd fehércsokival spineljük a tetejét. Lefedve, hûtõben tároljuk fogyasztásig.
Tipp: mandula helyett természetesen diót, mogyorót is használhatunk és a lekvár is cserélhetõ ízlés szerint bármilyen ízre.