Narancsos kuglóf
sponsored links
A receptet Anya találta a Gasztro c. rejtvényújságban. Be kell vallanom (szégyen ide, szégyen oda), hogy még soha nem sütöttem kuglófot. Van kuglófsütõm emberemlékezet óta, de valahogy kimaradt a kuglófsütés az eddigi életembõl. Amíg bent laktunk a városban volt alattunk egy bolt, ahol árultak háromszínû kuglófokat, hatalmasak voltak és nagyon finomak. Aztán Baján az utcánkban is van egy pék, tõle is vettünk néha, az is fonom volt, de az is régen volt. Most úgy gondoltam, legyen. Annyira nehéz dolog nem lehet, még akkor sem, hogy ez valami kuglóf de lux-nak látszott. Az eredeti recept szerint mandulaforgáccsal kellett volna díszíteni, de az nem volt itthon, így jobb híján arra gondoltam, narancshéjat reszelek rá. Annamari meg nem szereti a fekete csokit, ezért egy-két szeletet fehér csokival vontam (volna) be, csak ezt meg egy kicsit beszívta a tészta. (Csak egy-két kockányi fehér csoki volt itthon). Legközelebb több fehér csokival készülök, mert érdekes lehet, ha az egyik szelet fehér, a másik fekete.
Hozzávalók: 6 tojás, 20 dkg cukor, 15 dkg rétesliszt, 6 evõkanál frissen facsart narancslé (ez kb. 6 cl, egy közepes narancs leve), 1 narancs reszelt héja, 10 dkg ...