Narancsos kuglóf citromsziruppal
sponsored links
A görög szigetek közül talán Krétán termelik a legízletesebb, édeskés narancsokat, citromokat. És persze a narancsvirág mézet, de ez most nem e post témája...
Szóval itt Krétán egész évben ízletes narancsos ételek kerülnek az asztalra, a saláták, vagy a húst kísérõ fogások mellett ilyen is, mint ez a regglire kiváló, citrusokból álló, üde, joghurtos kuglóf. Sajnos a bio termelés nem annyire jellemzõ a narancsszüretre, mivel többnyire exportra kerülnek a narancsok. Kézzel szedik le a már érett narancsokat, mert a citrusfélék leszedésük után már nem érnek tovább,- óvatosan, hogy a héj olajsejtjei ne sérüljenek, mert akkor nem lehet eladni - vegyszerekkel tisztítják, leöblítik, majd viasszal fényesítik.Az alacsonyabb besorolású gyümölcsöket hálóban árulják, míg az I. osztályúakat párnázott dobozokban.
Ehhez a süteményhez sikerült ehte görög narancsot vennem, amúgy is elõnyben részesítem a spanyol gyümölcsökkel szemben a görögöt, a citromokról nem lehet tudni, hogy honnan valók, vagy hogy miféle, milyen fajta...(az óbudai piacon még az életben nem láttam olyan kiírást, hogy pl. meyer citrom :-)))), mint ahogy a krumpliból is csak 4 féle létezik: rózsa, ella, kifli és az újburgonya...:-((( )
Narancsos kuglóf citromsziruppal
Yaourtócake me Portokali, kai lemoni syrup
Hozzávalók: 25 dkg puha margarin, 1 bögre (2,5 decis) cukor, 3 tojás, 200 ml joghurt, 1 maréknyi polenta, 2,5 bögre süteményliszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 narancs leve és reszelt ...