Narancsos-karfiolos szabdzsi (indiai zöldséges egytálétel)
sponsored links
A 1,5 kg-os India Cookbook-ból vettem ezt a szokatlan receptet, ott mint nyugat-bengáli specialitás szerepel. Élénk színe és a szegfûszeg aromája teszi különlegessé. Egy nap múlva érnek össze igazán az ízek, így este elkészítve másnapi munkahelyi ebédnek ideális (persze csak annak, aki nyitott a különlegesebb ízekre és szereti az indiait). Én magában ettem, de lepénykenyérrel lenne az igazi.
Ha valaki a zöldségfogyasztását szeretné növelni, és szereti az indiai konyhát (vagy legalábbis annak krisnás szegmensét), annak ajánlom a szabdzsikat, mert a sok fûszernek köszönhetõen nagyon ízletesek és laktatóak is. Én legalábbis rájuk kattantam, ezért örömmel nyugtáztam, hogy Hémangi felvett az indiai fõzõkurzusai közé egy szabdzsi workshopot is - április 21-én lesz az elsõ. A 3 órás tanfolyam 7000 forintért szerintem baráti áron van és a Vega Cook & Run alapján azt jósolom, hogy ez is megéri az árát.
Hozzávalók:
4-5 ek olaj
1 ek aprított friss gyömbér
Száraz fûszerek:
4 szegfûszeg
2 zöld kardamom
1 rúd fahéj
1 tk kurkuma ...