Narancsos-karamellás flan

2018-01-15

sponsored links

narancsos karamell:
cukor 12 dkg
víz 5 dkg
1 narancs héja és leve
krémalap
tej 5 dkg
tejszín 20 dkg
cukor 5 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 DB
vanília ? rúd
narancs filé a tálaláshoz
A cukrot a vízzel felfõzzük, majd miután már a víz elforrt és a cukor karamellizálódni kezd, aranybarna színig hevítjük. Hozzáadjuk a narancslevet és héjat, majd sûrû szósz állagúra besûrítjük és leszûrjük. Négy hõálló tálkában töltve, egyenlõen elosztjuk és hagyjuk kihûlni.
A krém készítéséhez a tej, a tejszín és a kihúzott vanília rúd keverékét felforraljuk és hozzákeverjük a porcukorral elkevert tojásokhoz. Az így elkészített krémalapot lehabozzuk, leszûrjük és az elõkészített hõálló tálkákba, a narancsos karamellre öntjük. Vízfürdõbe tesszük és 100°c-on 1 órán át sütjük. A sütõbõl kivéve lehûtjük, majd hûtõbe tesszük.
Tálalás:
A tányérra tesszük a narancs filéket és ráfordítjuk a tálkákból a flant. Menta levelekkel díszítjük.

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2018/01/n...

sponsored links

Keres?s