Narancsos joghurtkrémes piskótatorta bogyósokkal
sponsored links
Nagyon-nagyon finom ez a torta, mindenkinek ajánlom kipróbálásra, egy könnyû hétvégi desszertként. A gyümölcsök a tetején változhatnak.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
A joghurtkrémhez:
- 30 dkg sûrû natúr joghurt
- 12 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1-2 narancs
- 1 tasak zselatinpor (10 g)
A tetejére:
- 35 dkg vegyes bogyós gyümölcs tetszés szerint (málna, szeder, eper, áfonya stb)
- 1 evõkanál cukor
- 1 evõkanál narancslikõr
Elkészítése:
- A narancsot forró vízzel alaposan megmossuk, tiszta szivaccsal jól megsúroljuk. A héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk.
- A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan a tojássárgáját, majd a lisztet. A tésztát egy 18 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütõben tûpróbáig sütjük. Ezután a formában hûlni hagyjuk, majd a keretet eltávolítjuk.
- A krémhez a joghurtot kikavarjuk cukorral, és narancshéjjal. 2 evõkanálnyit egy kisebb edénybe kiveszünk, és a zselatinnal elkeverve meglangyosítjuk. A joghurthoz kavarjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.
- A piskótát tálra helyezzük, és a tortakeretet visszatesszük. Meglocsoljuk alaposan narancslével, a krémet pedig egyenletesen rásimítjuk. Legalább 5 órára hûtõszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen.
- A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, majd összekavarjuk cukorral és narancslikõrrel.
- Eltávolítjuk a tortakeretet, a torta tetejét pedig kirakjuk gyümölcsökkel.
Tipp: A joghurtkrém úgy is nagyon finom lesz, ha zöld citrom levével, és héjával ízesítjük. A cukor mennyisége ebben az esetben változhat.