Narancsos ischler
sponsored links
Ez a sütemény szilveszterre készült, egyben hosszú idõre az utolsó csokis-cukros-fehérlisztes édesség, újévi fogadalom történt, vagy mi... ;)) Ja, és inkább nem részletezem, hogy nézek ki a szülés után. ;( A lényeg, hogy az ischlert mindig 1 nappal korábban készítem, hogy igazán finom legyen a tészta.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz: 20 dkg finomliszt, 15 dkg darált mandula, 20 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, csipetnyi só, fél narancs reszelt héja, narancslekvár, 200 g jó minõségû étcsokoládé +10 dkg vaj, pár csepp narancsolaj.
Elkészítés: A mandulát héjastul a porcukorral együtt késes aprítóban finomra aprítottam, hozzáadtam a szitált lisztet és a sót, belekockáztam a vajat és elmorzsoltam a liszttel, végül hozzáadtam a tojássárgákat és a ...