Narancsos húsvéti répatorta.
sponsored links
A húsvéti ünnepekkor a sós süteményeknek, és ropogtatni valóknak sokkal nagyobb a keletje mint az édes, krémes tortáknak, de azért azokról se feledkezzünk meg. Nálunk pl. a répatorta elmaradhatatlan, persze azért minden évben megpróbálok más-más receptet kipróbálni. Így történt ez idén is, és el is készült a próbasütés. A sárgarépa mellett került a tésztába még felkockázott narancs és darált dió, na meg persze többféle fûszer is, melyeknek köszönhetõen a tészta nagyon finom, és szaftos. A teljesen kihûlt tortát tálalhatjuk ízlés szerint csak porcukorral megszórva, vagy mint én is tettem, vaníliás krémmel megpakolva, és marcipánnal kidíszítve.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
20 dkg barna porcukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg sárgarépa (reszelve)
3 db tojás (nagy) ...