Narancsos gyümölcstorta margaréta formában
sponsored links
Narancsos gyümölcstorta margatéta formában |
Egy hétvégi születésnapra ismét gyümölcstortát készítettem margaréta formában.
Az eljárás ugyanaz, mint az Áfonyás feketeszedres tortánál, de most narancsgerezdekkel, narancsos ízesítésû gyümölcskocsonya porral, tejszínes és csokoládés krémmel készült.
elõször sütöttem egy 2 tojásos piskótát a margaréta alakú szilikon formában.
2 tojásos piskóta |
Tejszínes krém:
3 deci habtejszín
40 gramm tejszínízû pudingpor
3 csapott evõkanál cukor
20 deka mascarpone
fél zacskó zselatin fix
A tejbenszín megfõztem a pudingot a cukorral, kihûtöttem. Hozzákevertem a mascarponét, majd a fél zacskó zselatin fixet. Felhasználásig hûtõbe tettem.
Csokis krém:
3 deci tej
1 zacskó csokoládés pudingpor(csokidarabokkal)
3 csapott evõkanál cukor
20 deka mascarpone
A tejben megfõztem a pudingot a cukorral, kihûtöttem és hozzákevertem a mascarponét, majd a zselatin fixet. Felhasználásig hûtõbe tettem.
Bár a zselatin fix használati utasítása azt írja, hogy a cukrot csak legutoljára (a zselatin por belekeverése után) tegyük a krémbe - én most így csináltam, és így is jó lett a krémek állaga.
Narancsos gyümölcskocsonya:
1 zacskó Dr.Oetker narancs ízû gyümölcskocsonya por
3 deci víz
2 narancs gerezdelve
A gyümölcszselét a használati utasításnak megfelelõen elkészítettem - a zseléport a vízben elkevertem, felforraltam, fél perc forralás után a tûzrõl levettem, és idõnként megkevergettem, míg eltünt a habja.
A hideg vízzel kiöblített formába belehelyeztem a narancsgerezdeket:
A formába belehelyeztem a narancsgerezdeket |
A még meleg zselatint ráöntöttem, és kicsit vártam, míg megszilárdul - kb. 3 perc.
Ezután rákentem a tejszínes krémet, de nem mindet, mert láttam, hogy úgy nem fog a formába férni.
Kis idõre hûtõbe tettem, majd utána a tejszínes krémre rákentem a csokis krémet - ennek fele mennyiséget sem kentem rá, mert akkor nem tudtam volna a piskótát ráhelyezni. Kicsit hûtõbe tettem, aztán ráhelyeztem a piskótát, és letakarva egy éjszakára hûtõbe került.
Tehát hangsúlyozom, ha valaki el szeretné készíteni, ehhez a tortához mindkét féle krémbõl elég a fele mennyiség. Én most másik tortába elhasználtam a maradék krémeket.
Másnap tálcára fordítottam a tortát. Egy konyharuhát forró vízben felmelegítettem, jól kicsavartam és 20-30 másodpercre ráborítottam a forma külsejére. Óvatosan levettem róla a szilikon formát.
Egy barátnõm születésnapjára vittem, ezért egy kis gyertyát is tettem a közepére.
Nagy sikere volt látványra is, ízre is! ?
Az ünnepelt a tortával |