Narancsos gyümölcskenyér
sponsored links
Narancsos gyümölcskenyér |
Hozzávalók:
3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütõpor
- fél tk só
- 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a szobahõmérsékletû lágy vajat, a narancs lereszelt héját és levét. Külön edényben elõzõleg már belekevertem a lisztbe a sütport és a sót, ezt most összekevertem a tojásos masszával. Végül következtek a gyümölcsök. Nekem 10 deka kandírozott ananászom volt, meg 10 deka fehérmazsolám. Az óriásmazsolát fel kellett darabolnom, olyan nagyok voltak. A kész tésztát egy vajazott-lisztezett püspökkenyér formába öntöttem és 200 fokra elõmelegített sütõbe tettem. Alsó-felsõ lángon sütöttem 50 percig. Félidõben a tetejét letakartam, és tûpróba után vettem ki.
Jönnek a lányok (unokáim) délután, majd ezt kapják uzsonnára. Finom, én már megkóstoltam.Zsuzsa, köszönöm a receptet!