Narancsos-gyömbéres csibemell
sponsored links
Tegnap este kivettem egy csibemellet a fagyasztóból, hogy majd ma valamit készítek belõle ebédre. Semmi ötletem nem volt, de egyszer csak szembe jött velem egy klassz recept fb-on. Abban a pillanatban el is dõlt, hogy ilyet fogok készíteni. Az eredeti receptet megtaláljátok ide kattintva, a Mariannakonyhán. Csak pár apró dolgot változtattam rajta, a lényeg maradt. Nagyon finom lett! :))
Hozzávalók:
1 egész csibemell
1 nagyobb narancs
1 dl rozé bor
só, õrölt gyömbér, szerecsendió
frissen õrölt 4 színû borskeverék
friss kakukkfû
3 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
A csibemellet kisebb darabokra vágtam, sóztam, enyhén borsoztam, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és gyömbérrel ízesítettem.
Egy serpenyõben kókuszzsírt forrósítottam, és a csibemellet mindkét oldalán enyhén megpirítottam. Felöntöttem 1 dl borral, 1 narancs kifacsart levével, és egy kevés vízzel. Pár szál friss kakukkfüvet, és a narancs vékonyan lehámozott héját is beleraktam.
Ha tudunk, ehhez használjunk kezeletlen héjú narancsot. Zöldséghámozóval szép vékonyan tudjuk lehámozni róla a héját úgy, hogy a fehér rész ne kerüljön rá, mert attól keserû lenne.
Fedõ alatt lassan készre pároltam a húst, majd a fedõt levéve beforraltam a levét, hogy kicsit sûrûbb szaft maradjon. Tálaláskor átszûrtem, úgy tettem belõle a húsra egy kicsit.
Körete párolt basmati rizs volt (szintén egy kis frissen reszelt szerecsendióval ízesítve), és batáta chips.
Az édesburgonyát V gyaluval nagyon vékonyra szeleteltem, majd a gyorsaság jegyében a mikrosütõben 2-3 perc alatt ropogósra sütttem.