Narancsos-gyömbéres-chilis sütõtökkrémleves
sponsored links
Sütõtök 0,70
Szárnyas alaplé 1,-
Olaj 0,05
Méz 0,03
Vöröshagyma 0,05
Õrölt római kömény ? k.k. (kávéskanál)
Curry por ? k.k.
Reszelt friss gyömbér ? k.k.
1/2 chili paprika
1 narancs leve
1/2 narancs héja
Szárnyas alaplé 1,-
Olaj 0,05
Méz 0,03
Vöröshagyma 0,05
Õrölt római kömény ? k.k. (kávéskanál)
Curry por ? k.k.
Reszelt friss gyömbér ? k.k.
1/2 chili paprika
1 narancs leve
1/2 narancs héja
A sütõtököt megmossuk, feldaraboljuk és 150°c-os sütõben puhára sütjük (kb. 40 perc)
Ezalatt egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a fûszereket, a chilit és felöntjük az alaplével. A megsült sütõtököt kikaparjuk a héjából ,a leveshez adjuk a narancslével és narancs héjjal együtt és botmixerrel leturmixoljuk, majd átszûrjük. Tálaláskor chilivel, korianderrel vagy pirított tökmaggal és pár csepp tökmagolajjal díszítjük. Érdekes íz-kísérlet még, a hidegen és melegen préselt tökmagolaj közötti különbséggel való játék.
Sol.
Ezalatt egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a fûszereket, a chilit és felöntjük az alaplével. A megsült sütõtököt kikaparjuk a héjából ,a leveshez adjuk a narancslével és narancs héjjal együtt és botmixerrel leturmixoljuk, majd átszûrjük. Tálaláskor chilivel, korianderrel vagy pirított tökmaggal és pár csepp tökmagolajjal díszítjük. Érdekes íz-kísérlet még, a hidegen és melegen préselt tökmagolaj közötti különbséggel való játék.
Sol.