Narancsos grízpuding pörkölt mogyoróval
sponsored links
A gyerekek kedvence, a teljbegríz, kissé felturbózva :) Rengeteg változatban lehet készíteni, ez a narancsos isteni, úgyhogy hamar el is fogyott.
Hozzávalók( 4-6 személyre):
- 5 dl tej
- 12,5 dkg búzadara (gríz)
- 3 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 narancs
- 2 evõkanál vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- nagy csipet só
- a tetejére: 6 dkg sótlan mogyoró, 8 evõkanál szeder- vagy áfonyalekvár
Elkészítése:
- Durvára törjük a mogyorót, száraz serpenyõben megpirítjuk, majd hûlni hagyjuk.
- A tejet összekavarjuk a vajjal, a cukorral, a narancs lereszelt héjával, a vaníliával, illetve pici sóval, majd forralni tesszük.
- Amikor a tej felforrt, beleöntjük a darát, és lassú tüzön, kavargatva, keményre fõzzük.
- Levesszük a tûzrõl, és belekavarjuk a tojássárgáját, illetve a narancs kicsavart levét, ezután pedig a tojásfehérjét kemény habbá verve.
- A pudingot poharakba adagoljuk, a tetejére pedig lekvárt, pörkölt mogyorót szórunk.