Narancsos-gránátalmás sajttorta

2014-02-23

sponsored links

A gránátalma a szerelem, a termékenység és a bõség õsi jelképe és mindemellett kiváló antioxidáns. Az Aphrodité gyümölcseként is ismert finomság napjainkban egyre közkedveltebbé válik, sokan azonban nem is tudják, milyen fontos szerepet játszik egészségünk és szépségünk megõrzésében. Számos megbetegedés ellen nyújt védelmet, magas C-vitamin tartalmának köszönhetõen kiválóan erõsíti az immunrendszert, segít védekezni a meghûléses megbetegedések ellen. Antioxidáns hatásának köszönhetõen pedig csökkenti a káros koleszterinszintet a vérben, valamint a vérnyomást.


Hozzávalók:
25 dkg zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
40 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 gránátalma
1 narancs

A kekszet törjük össze, vagy daráljuk le. Tegyük át egy tálba, keverjük hozzá az olvasztott vajat, és egy 20 cm átmérõjû kapcsos tortaformába egy kanál hátával vagy kézzel nyomkodjuk jól bele. Hûtsük körülbelül 30 percig.
Tegyük a krémsajtot és a porcukrot egy keverõtálba, és keverjük jól össze. (Ha kapunk kezeletlen narancsot, akkor a krémbe reszeljünk narancshéjat is. Mivel nekem nem volt ilyen narancsom, sajnos ki kellett hagynom belõle.) A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval és óvatosan adjuk hozzá a krémsajtos masszát. Öntsük rá a kekszalapra, és oszlassuk el egyenletesen. Tegyük be a hûtõbe egy éjszakára vagy legalább 4 órára.
Tálalás elõtt?helyezzük rá a narancsgerezdeket, és bõségesen hintsük meg gránátalmamagokkal.
A receptet a BBC Good Food magazin 2014. januári számában találtam, de változtattam rajta.



Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/02/na...

sponsored links

Keres?s