Narancsos fekete szezámmag fagyi
sponsored links
No, még pár hónappal ezelõtt történt, hogy az Oktogonnál járva besétáltam egy bio boltba. És hát jó szokásomhoz híven nem álltam meg, hogy ha már megláttam ezt-azt, ami régóta hiányzott a konyhámból vagy még nem próbáltam, meg ne vegyem.
Így például vettem egy csomaggal ezekbõl a fekete magocskákból is. Eredetileg sötét tahinit szerettem volna csinálni belõle, de közben egy másik boltban vettem egy üveggel a szezámkrémbõl is, ami jó ideig elég lesz, ezért nem akartam még többet belõle. Egyelõre.
Aztán a múlt héten teljesen véletlenül szembe találkoztam a neten valami ilyesmi dologgal, hogy fekete szezámmagból fagyit lehet készíteni. Persze én nem fogok tojással meg tejszínnel kínlódni, ennél jóval egyszerûbben, gyorsabban és egészségesebben oldottam meg a dolgot :)
Extrémül hangzik, kinézetre sem átlagos jégkrém, de az íze valami lehengerlõ volt a pirított magoknak köszönhetõen.
A megadott mennyiségekbõl egy kisebb adag lesz (~ két személyes adag), a mennyiségeket természetesen lehet variálni.
Hozzávalók:
- 1/3 csésze (~ 2,5 dl) fekete szezámmag
- 1 ek. agave szirup
- fél narancs leve és lereszelt héja
- 165g nyers kókuszkrém
- pici víz
Elkészítés:
A szezámmagot egy kisebb serpenyõben megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összedolgozzuk. A masszát egy dobozba kanalazzuk, fagyasztóba tesszük és fél óránként átkeverve készre fagyasztjuk.
Kiadagoljuk és narancshéjjal, szezámmaggal díszítve tálaljuk.
Így például vettem egy csomaggal ezekbõl a fekete magocskákból is. Eredetileg sötét tahinit szerettem volna csinálni belõle, de közben egy másik boltban vettem egy üveggel a szezámkrémbõl is, ami jó ideig elég lesz, ezért nem akartam még többet belõle. Egyelõre.
Aztán a múlt héten teljesen véletlenül szembe találkoztam a neten valami ilyesmi dologgal, hogy fekete szezámmagból fagyit lehet készíteni. Persze én nem fogok tojással meg tejszínnel kínlódni, ennél jóval egyszerûbben, gyorsabban és egészségesebben oldottam meg a dolgot :)
Extrémül hangzik, kinézetre sem átlagos jégkrém, de az íze valami lehengerlõ volt a pirított magoknak köszönhetõen.
A megadott mennyiségekbõl egy kisebb adag lesz (~ két személyes adag), a mennyiségeket természetesen lehet variálni.
Hozzávalók:
- 1/3 csésze (~ 2,5 dl) fekete szezámmag
- 1 ek. agave szirup
- fél narancs leve és lereszelt héja
- 165g nyers kókuszkrém
- pici víz
Elkészítés:
A szezámmagot egy kisebb serpenyõben megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összedolgozzuk. A masszát egy dobozba kanalazzuk, fagyasztóba tesszük és fél óránként átkeverve készre fagyasztjuk.
Kiadagoljuk és narancshéjjal, szezámmaggal díszítve tálaljuk.