Narancsos-diós kalácsguba
sponsored links
Direkt félretettem pár szeletet a húsvéti kalácsból, mert Csak a puffin már Húsvét elõtt közölte a fészbukon, hogy lesz egy remek ötlete maradék kalácshasznosításra. Meg is ihletett a nála készült Zserbóguba, de én most a narancs-dió párosra szavaztam, ami van ám olyan jó, mint a dió-barack. Az öntetnek pedig az általam annyira imádott hátszegi rakott palacsinta öntetét használtam- ezúttal tojás nélkül. Semmi fakszni, csak egy kis keverés-kavarás-darálás-rétegezés, rövid idõ a sütõben. Desszertnek vagy egy tartalmas leves után fõételnek is kiváló, abbahagyhatatlanul finom. Nekem szinte jobb,mint egy aranygaluska.
És ezennel el is fogyott a jó kis pirított hazai dióm, amit még Anyuci hozott tavaly nyáron. Utánpótlás már nincs, úgyhogy 1 hónapig nincs diós süti.
Hozzávalók:
2 fõre
150 gr húsvéti fonott kalács
70 gr darált dió
30 gr porcukor ( akár el is hagyható, enélkül is elég édes lesz)
Az öntethez:
1,5 dl tejföl ...