Narancsos daramorzsa
sponsored links
A daramorzsa, smarni, grízsmarni, porozinkó, a közismert névre hallgató császármorzsa (Kaiserschmarrn) változata. Mindegy is, hogy, hogyan nevezzük, nem ez a lényeg, mindegyik elnevezés, egy zsiradékban sült, palacsintaszerû tésztát takar, azzal a különbséggel, hogy az egyiket csak liszttel, a másikat pedig búzadarával, vagy búzadarával és liszttel keverve készítik. Én ez utóbbit készítem, mert így tanultam, ez vált be és itthon is, nagy szeretetnek örvend. Annak ellenére, hogy a búzadarát elõtte be kell áztatni, egyszerûen elkészíthetõ desszert, amiért szerintem, nagyon sok gyerek és felnõtt rajong.
Nálunk, ha ez a finomság készül, rögtön dupla adaggal indítok, mivel jól tudom, hogy nagy kedvenc és biztosan repetáznak belõle. Tehát, mivel elég sok lesz ebbõl a mennyiségbõl, nyugodtan lehet felezni ...