Narancsos csokoládétorta

2017-11-08

sponsored links

Tavaly ilyenkor már nagy pocakkal készülõdtünk a 30. szülinapunkra. Ma van a férjem szülinapja és, ha már én nem leptem most meg semmivel, Emma megmutatta, hogy kell a kiságyba úgy kapaszkodni, hogy ne kelljen elaludni, mert olyan jó buli, hogy feltudja magát húzni. Az idén a szülinapi torta sütés elmarad, sima sütik kerülnek az asztalra. Nem mondom, hogy egyszerûbb, könnyebb, de nem érzem magam most kreatívnak. Illetve másba fektetem most az energiámat, ugyanis nekiálltam a karácsonyi ajándékok készítésének, amiben most tényleg szívem-lelkem benne lesz. Ezt a tortát még tavasszal sütöttem, de valahogy eddig mindig elmaradt, viszont erre a szülinapos napra pont jól jött. Ettõl most nem hízunk el, mert csak nézni tudjuk. :)









Narancsos csokoládétorta
Hozzávalók (26 cm átmérõjû formához):
6 tojás
3 evõkanál víz
18 dkg cukor
10 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
5 dkg étcsokoládés pudingpor
2 dkg keményítõ
késhegynyi szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
1 evõkanál kandírozott narancs

a krémhez:
5 dl tej
15 dkg cukor
5 dkg étcsokoládés pudingpor
10 dkg 70%-os étcsokoládé
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
2 evõkanál kandírozott narancs

továbbá:
6 evõkanál narancs lekvár
20 dkg amaretti keksz

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét, vízzel együtt habbá verjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a sárgáját. A kakaóport, a keményítõt és a sütõport elvegyítjük a liszttel, majd a tojásos habhoz szitáljuk. Óvatosan belekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a kandírozott narancsot. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, elõmelegített 180 fokos sütõbe 45 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük és hûlni hagyjuk. 3 egyenlõ vastagságú lapra szeljük.
A krémhez felforralunk 4 dl cukros tejet, a maradékhoz adjuk a pudingport, majd besûrítjük. Még forrón beletördeljük a csokoládét és a vajat, krémesre keverjük. Lefedve hagyjuk teljesen kihûlni. Ezután habosra keverjük a mascarpone sajttal, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a kandírozott narancsot. Az egyik piskóta lapot megkenjük 2 evõkanál lekvárral, rákenjük a krém 1/3 részét, majd jöhet a következõ lap ugyanígy és a végén a maradék lekvár és krém, amivel körbe kenjük a tortánkat. Amaretti keksszel díszítjük. Tálalásig, de legalább 3-4 óra hosszára hûtõbe helyezzük. A legjobb elõzõ nap elkészíteni az ízek összeérése miatt.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/11/naran...

sponsored links

Keres?s