Narancsos-csokoládés édeskenyér

2017-03-09

sponsored links


Akár sietõs hétköznap is összedobható, csak mindent összekeverünk egy tálban, formába simítjuk - és késsssz!

Tízóraira, uzsonnára, kávéval, tejjel - nagyon finom, nem túl édes sütemény.






Narancsos-csokoládés édeskenyér

Elkészítési idõ: 15 perc + sütés


Hozzávalók egy 10x30 cm-es hasábformához:

  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje/2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütõpor
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet só


  • porcukor a szóráshoz


A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, csipet sóval. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét (vagy a vaníliakivonatot vagy a vaníliás cukrot) és a tejet, majd lisztet és a sütõport.

Belekeverjük a finomra vágott kandírozott narancshéjat és a durvára vágott étcsokoládét.

A sütõformát kikenjük vajjal, meghintjük liszttel. Belesimítjuk a formába a tésztát, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tûpróba!!!).

Hagyjuk kicsit hûlni a formában, majd borítsuk rácsra, hogy alulról is tudjon hûlni, s csak langyosan szeleteljük fel.

A tetejét meghinthetjük porcukorral, ha szeretjük.





Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2017/03/narancsos-cso...

sponsored links

Keres?s