Narancsos-csokoládés édeskenyér
sponsored links
Akár sietõs hétköznap is összedobható, csak mindent összekeverünk egy tálban, formába simítjuk - és késsssz!
Tízóraira, uzsonnára, kávéval, tejjel - nagyon finom, nem túl édes sütemény.
Narancsos-csokoládés édeskenyér
Elkészítési idõ: 15 perc + sütés
Hozzávalók egy 10x30 cm-es hasábformához:
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje/2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütõpor
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg étcsokoládé
- csipet só
- porcukor a szóráshoz
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, csipet sóval. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét (vagy a vaníliakivonatot vagy a vaníliás cukrot) és a tejet, majd lisztet és a sütõport.
Belekeverjük a finomra vágott kandírozott narancshéjat és a durvára vágott étcsokoládét.
A sütõformát kikenjük vajjal, meghintjük liszttel. Belesimítjuk a formába a tésztát, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tûpróba!!!).
Hagyjuk kicsit hûlni a formában, majd borítsuk rácsra, hogy alulról is tudjon hûlni, s csak langyosan szeleteljük fel.
A tetejét meghinthetjük porcukorral, ha szeretjük.