Narancsos csokoládéfondü

2017-03-31

sponsored links


Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 30 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
  • 1 kupica narancslikõr
  • 1 narancs reszelt héja
  • cukor (elhagyható)

továbbá:

  • kivi
  • narancs
  • szilva
  • pillecukor




  • A fondükészítõ edénybe öntöttem a tejszínt, a hõfokszabályzót 4-es fokozatra állítottam.
  • A tejszínhez öntöttem a likõrt, hozzáadtam a narancshéjat és 4-5 adagban a kockákra tördelt csokoládét.
  • Megvártam, amíg 1 adag csokoládé felolvad, ezután tettem bele a következõt ? olvasztás közben gyakran megkevertem, nehogy leégjen.
  • Az összes csokoládé felolvasztása után édesítettem cukorral, majd mérsékletem a hõfokot, és a cikkekre, kockákra vágott gyümölccsel, pillecukorral mártogattuk.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin tavaly decemberi számában. Fondükészítõt a Russell Hobbsnál tudtok beszerezni.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/03/narancsos...

sponsored links

Keres?s