Narancsos csokoládéfondü
sponsored links
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 30 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
- 1 kupica narancslikõr
- 1 narancs reszelt héja
- cukor (elhagyható)
továbbá:
- kivi
- narancs
- szilva
- pillecukor
- A fondükészítõ edénybe öntöttem a tejszínt, a hõfokszabályzót 4-es fokozatra állítottam.
- A tejszínhez öntöttem a likõrt, hozzáadtam a narancshéjat és 4-5 adagban a kockákra tördelt csokoládét.
- Megvártam, amíg 1 adag csokoládé felolvad, ezután tettem bele a következõt ? olvasztás közben gyakran megkevertem, nehogy leégjen.
- Az összes csokoládé felolvasztása után édesítettem cukorral, majd mérsékletem a hõfokot, és a cikkekre, kockákra vágott gyümölccsel, pillecukorral mártogattuk.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin tavaly decemberi számában. Fondükészítõt a Russell Hobbsnál tudtok beszerezni.