Narancsos csirkeszárnyak
sponsored links
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 db narancs
1 dl olaj
1 dl ketchup
2 tk. morzsolt rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 ek. méz
1 ek. szójaszósz
Elkészítés:
A narancsot jól megmossuk és megtöröljük. A héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, amibe majd a hús is belefér. Hozzáöntjük az olajat, beletesszük a rozmaringot, a mézet, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a ketchupot. Jól kikeverjük. A szárnyak végét levágjuk, most ezekre nem lesz szükség. A szárnyakat az ízületi forgónál ketté vágjuk, így egyszerûbb bánni velük. Alaposan beleforgatjuk a pácba, úgy, hogy minden húst érjen a mártás. Legjobb sütés elõtti este megtenni, akkor van elég ideje a húsnak és a pácnak eggyé válni. Mielõtt sütnénk, szórjuk meg ízlés szerint sóval, forgassuk át és a páclével együtt tegyük tepsibe. Nem kell letakarni, a szárnyak már elég laza rostúak a savas narancstól, elég gyorsan és tökéletesen megsülnek majd. Érdemes figyelni rá, és idõnként egy villával vagy lapáttal átforgatni a sülõ-piruló darabokat.
A héten sláger nálunk a csirkeszárny, már második alkalommal készítettem. Megpróbáltam valami újat varázsolni elõ, és azt hiszem sikerült is. Egy kellemesen pikáns ízvilág jött létre, ami nem volt tolakodó, szépen megfért egymással a szójaszósz, a narancs, a méz és a fokhagyma íze. Krumplipürével kínáltam.
1 kg csirkeszárny
1 db narancs
1 dl olaj
1 dl ketchup
2 tk. morzsolt rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 ek. méz
1 ek. szójaszósz
Elkészítés:
A narancsot jól megmossuk és megtöröljük. A héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, amibe majd a hús is belefér. Hozzáöntjük az olajat, beletesszük a rozmaringot, a mézet, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a ketchupot. Jól kikeverjük. A szárnyak végét levágjuk, most ezekre nem lesz szükség. A szárnyakat az ízületi forgónál ketté vágjuk, így egyszerûbb bánni velük. Alaposan beleforgatjuk a pácba, úgy, hogy minden húst érjen a mártás. Legjobb sütés elõtti este megtenni, akkor van elég ideje a húsnak és a pácnak eggyé válni. Mielõtt sütnénk, szórjuk meg ízlés szerint sóval, forgassuk át és a páclével együtt tegyük tepsibe. Nem kell letakarni, a szárnyak már elég laza rostúak a savas narancstól, elég gyorsan és tökéletesen megsülnek majd. Érdemes figyelni rá, és idõnként egy villával vagy lapáttal átforgatni a sülõ-piruló darabokat.
A héten sláger nálunk a csirkeszárny, már második alkalommal készítettem. Megpróbáltam valami újat varázsolni elõ, és azt hiszem sikerült is. Egy kellemesen pikáns ízvilág jött létre, ami nem volt tolakodó, szépen megfért egymással a szójaszósz, a narancs, a méz és a fokhagyma íze. Krumplipürével kínáltam.