Narancsos créme brulée
sponsored links
Oda vagyok ezért a pici kerámia tálkákban tálalt francia édességért. Belül lágy krém, kívül roppanós karamellréteg. Az édes szicíliai narancsért úgyszintén rajongok. Ebbõl a kettõbõl született most ez a finomság. A család többi tagja is nagyra értékelte. Sok újdonság talán nincs is benne, mégis nagyon finom volt.
Hozzávalók:
a krémhez: 2,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 6 tojássárgája, 1 egész tojás, 6 dkg cukor, fél rúd vanília kikapart magjai, 1 kezeletlen narancs héja reszelve
a tetejére 4-5 csapott evõkanál cukor, (4-5 adag lesz belõle)
Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 120 fokra.
A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd összeforraljuk a vaníliarúd kikapargatott magjaival, és az ...