NARANCSOS, CHILIS RÁK PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL

2014-03-17

sponsored links

Nem találok szavakat arra, milyen finom is ez a gyors és könnyû étel. Ha nem próbálod ki, magadra vess! ;-)

Hozzávalók:

500 gr garnéla rák
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 kicsi cukkini
2 répa
chili
1 db húsleveskocka
3 db narancs
1 kanál étkezési keményítõ

Elkészítés:

Pirítsd meg egy kis olívaolajon a rákot, majd add hozzá egy narancs lereszelt héját, három narancs levét és húsát. Kockázz fel 3 gerezd fokhagymát, add hozzá azt is, és ízlés szerint ízesítsd chilivel. Önts rá egy deci vizet, és keverd hozzá az egy kanál étkezési keményítõt. Miközben forr, tedd bele a húsleveskockát is. Rottyants rajta egyet-kettõt, kevergesd közben.

A cukkinit és répát hosszú csíkokra szeleteld, és külön serpenyõben pirítsd meg olívaolajon. Nem kell fûszerezd, mert a rák már kellõen ízes lesz.

Tálald a zöldséget és rákot külön, de aztán keverd õket össze.. 

Továbbra sem találom a megfelelõ szavakat arra, hogy milyen pikáns, ízes.. csípõs és édes ez az egészséges étel. :-) Legközelebb dupla adagot kell készítenem. Aki igényli a köretet, készítsen hozzá barna rizst.

Jó étvágyat!

-KcZ-


All rights reserved (c) 2014


Folytats a blogon ... kockaczukor.blogspot.com/2014/03/nara...

sponsored links

Keres?s