NARANCSOS, CHILIS RÁK PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL
sponsored links
Nem találok szavakat arra, milyen finom is ez a gyors és könnyû étel. Ha nem próbálod ki, magadra vess! ;-)
Hozzávalók:
500 gr garnéla rák
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 kicsi cukkini
2 répa
chili
1 db húsleveskocka
3 db narancs
1 kanál étkezési keményítõ
Elkészítés:
Pirítsd meg egy kis olívaolajon a rákot, majd add hozzá egy narancs lereszelt héját, három narancs levét és húsát. Kockázz fel 3 gerezd fokhagymát, add hozzá azt is, és ízlés szerint ízesítsd chilivel. Önts rá egy deci vizet, és keverd hozzá az egy kanál étkezési keményítõt. Miközben forr, tedd bele a húsleveskockát is. Rottyants rajta egyet-kettõt, kevergesd közben.
A cukkinit és répát hosszú csíkokra szeleteld, és külön serpenyõben pirítsd meg olívaolajon. Nem kell fûszerezd, mert a rák már kellõen ízes lesz.
Tálald a zöldséget és rákot külön, de aztán keverd õket össze..
Továbbra sem találom a megfelelõ szavakat arra, hogy milyen pikáns, ízes.. csípõs és édes ez az egészséges étel. :-) Legközelebb dupla adagot kell készítenem. Aki igényli a köretet, készítsen hozzá barna rizst.
Jó étvágyat!
-KcZ-
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2014