Narancsos bélszín
sponsored links
Nagyon szeretem a gyümölcsös mártásokat hússal. Ezért örültem is ennek a receptnek Bornemissza Karola gyûjteményében. Egyik kedvenc receptem eddig a könyvbõl. Lassan, de biztosan haladok a könyvprojekttel, idõnként beiktatok más ételeket is, de a könyvet sem hanyagolom .
Narancsos bélszín
Hozzávalók: 1 darab bélszín, 2 sárgarépa, 2 fej hagyma, 5 dkg húsos szalonna, 2 dl vörösbor, 1 evõkanál liszt, 3 dkg vaj, kevés cukor, 2 narancs, só, bors.
Elkészítése: A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd a karikára vágott hagyma és sárgarépa szeletekkel egy edénybe rakjuk, a szalonnát csíkokra vágva hozzáadjuk, kevés vizet öntünk alá és fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor már puha a hús, hozzáöntjük a bort, és még 15 percig fõzzük. A húst kiszedjük, a mártáshoz a többit pépesítjük. A lisztbõl a vajjal rántást készítünk, hozzákavarjuk a szószhoz, a megmosott narancs héját belereszeljük, összeforraljuk és kevés cukorral ízesítjük. Tálaláskor a húsra narancsszeleteket rakunk és a szósszal tálaljuk.